ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ...

ΕΥΖΩΝΑΣ

Από τα πανάρχαια χρόνια, γεννήθηκε και μεγαλούργησε, στην νοτιοανατολική γωνιά της Ευρώπης το Ελληνικό 'Εθνος.

Ο ζωτικός του χώρος ήταν η χερσόνησος του Αίμου, της Ιταλίας και της Μικράς Ασίας και οι δρόμοι επικοινωνίας κυρίως θαλάσσιοι.

Η ανεπανάληπτη πνευματική ανάπτυξη των Ελλήνων η οποία δημιούργησε τον Ελληνικό πολιτισμό και τα ανεπανάληπτα τεχνικά του δημιουργήματα ήταν η αιτία ζηλοφθονίας των βαρβάρων.

Για την υπεράσπιση και διατήρηση της ανεξαρτησίας του χώρου αυτού, το Ελληνικό 'Εθνος αναγκάσθηκε να αγωνίζεται επί σειρά αιώνων, αναπτύσσοντας στο έπακρο όλες του τις δυνάμεις και δυνατότητες, ώστε με θάρρος, ανδρεία, επιδεξιότητα και ανώτερο τεχνικά οπλισμό, λίγοι άνδρες να κατανικούν πολυπληθέστατους αντιπάλους τόσο στην ξηρά όσο και στην θάλασσα. Οι 'Ελληνες είναι οι πρώτοι διδάξαντες την θεωρία της πολεμικής τέχνης, τα βασικά στοιχεία της οποίας μένουν ακόμη αναλλοίωτα και πλήρως εφαρμόσιμα όπως εξάλλου και οι πνευματικές τους υποθήκες, παρά την εν τω μεταξύ διαφοροποίηση των υλικών μέσων και της τεχνολογίας.

Μ' αυτή την εργώδη επί χιλιετίες ζωή των Ελλήνων ήταν φυσικό να αναπτυχθούν οι κατά ξηρά κατά θάλασσα και αργότερα κατά αέρα, ένοπλες δυνάμεις ως εγγυήτριες της ελευθερίας και ανεξαρτησίας, ιδανικών διά τα οποία αγωνίσθηκαν γενεές Ελλήνων και χύθηκαν ποταμοί Ελληνικού αίματος.WebMaster : webmaster@tetraktys.org - ©1998-2010 ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ - Τελευταία Ενημέρωση 07-12-2019 18:27:54
Προτεινόμενη απεικόνιση: Mozilla Firefox 3.6.x / 1240x1024 - 32bit